Exel Composites > English > Investor > fi > Pörssitiedotteet > Arkisto

Pörssitiedotteet

Viimeisimmät   2012   2011   2010   2009   2008   2007  

Exel Oyj:n nimi vaihtuu Exel Composites Oyj:ksi

 

EXEL OYJ          PÖRSSITIEDOTE     16.4.2009   klo 14.05   1 (2)

EXEL OYJ:N NIMI VAIHTUU EXEL COMPOSITES OYJ:KSI
 
Exelin 16.4.2009 pidetty yhtiökokous päätti muuttaa yhtiön nimen Exel Composites Oyj:ksi suomeksi ja Exel Composites Plc:ksi englanniksi.
 
Nimen muuttaminen Exel Compositesiksi heijastaa yrityksen kehitystä Exelin teollisesta divisioonasta laajennusten ja yritysostojen kautta puhtaasti b-to-b –yritykseksi, joka on täysin irtautunut kuluttajille suunnatusta urheiluvälinebisneksestä.
 
Exel Compositesin uusi ydinliiketoiminta muodostuu vaativien, asiakaskohtaisesti räätälöityjen teollisten komposiittiprofiilituotteiden suunnittelusta, valmistuksesta ja markkinoinnista valituille markkinasegmenteille. Tällä hetkellä Exel toimittaa tuotteita seuraaville teollisuudenaloille ja markkinasegmenteille: kuljetusvälineteollisuus, rakentaminen ja infrastruktuuri, energiantuotanto, telekommunikaatio, paperiteollisuus, sähköteollisuus, puhdistus ja kunnossapito, urheilu ja vapaa-aika, koneteollisuus sekä yleisteollisuus.
 
Lasi- ja hiilikuituisia sovelluksia on jo yli 1.000 ja ne kaikki ovat asiakaskohtaisen kehitystyön tulosta. Kehitystyö muiden materiaalien, kuten alumiinin, teräksen tai puun, korvaamiseksi komposiittimateriaaleilla on jatkuvaa ja uusia sovellusalueita löytyy koko ajan.
 
Nimenmuutos tukee Exelin strategista tavoitetta olla myös jatkossa maailman ensimmäinen kansainvälinen pultruusioalan yritys. Exelin tuotantolaitokset sijaitsevat Australiassa, Belgiassa, Isossa-Britanniassa, Itävallassa, Kiinassa, Saksassa ja Suomessa.
 
Uusi nimi otetaan käyttöön heti kun patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt sen.
 
Exel säilyy yhtiön aputoiminimenä.
 
 
 
Vantaalla 16.4.2009
 
EXEL OYJ
 
 
Vesa Korpimies
toimitusjohtaja
 
 
LISÄTIETOJA
Toimitusjohtaja Vesa Korpimies, Exel Oyj, puh. 050 590 6754 tai email vesa.korpimies@exel.net
Talous- ja hallintojohtaja Ilkka Silvanto, Exel Oyj, puh. 050 598 9553 tai email ilkka.silvanto@exel.fi
 
 
JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.exelcomposites.com
 
 
EXEL LYHYESTI
Exel Composites on teknologiayhtiö, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi komposiittisia profiileja ja putkia teollisiin sovelluksiin. Konserni on maailman johtava komposiittiprofiilien valmistaja ja se keskittyy toiminnassaan kasvaviin, kapeisiin markkinasegmentteihin.
 
Liiketoiminnan perustana on itse kehitetty komposiittiteknologia, siihen perustuva tuotteisto ja valittujen markkinasegmenttien hallinta vahvalla laatu- ja tuotemerkki-imagolla. Jatkuva uusien sovelluskohteiden etsiminen ja tuotekehitys yhteistyössä asiakkaiden kanssa mahdollistavat yrityksen kasvun. Henkilöstön osaaminen ja korkea teknologian taso ovat avainasemassa Exel Compositesin toiminnassa.
 
Yhtiön osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:n listalla pienten yhtiöiden sarjassa.
 
 
 
Exel Composites Oyj, Vantaa head office, Mäkituvantie 5, FI-01510 Vantaa, Finland