Exel Composites > English > Investor > fi > Pörssitiedotteet > Arkisto

Pörssitiedotteet

Viimeisimmät   2012   2011   2010   2009   2008   2007  

Exel myy salibandyliiketoimintansa Cape Nordic Oy:lle

 

EXEL OYJ    PÖRSSITIEDOTE           24.3.2009 klo 9.40        1 (2)

 EXEL MYY SALIBANDYLIIKETOIMINTANSA CAPE NORDIC OY:LLE
 
Exel myy Exel Sports Brandsin salibandyliiketoiminnan Cape Nordic Oy:lle, joka on suomalainen urheiluun ja muotiin keskittynyt merkkitavaroiden jakelija.
 
Cape Nordic –konsernin liikevaihto vuonna 2008 oli yhteensä noin 20 miljoonaa euroa Suomessa, Baltiassa ja Pohjoismaissa. ”Liiketoimintakauppa tulee vahvistamaan huomattavasti urheiluvälineliiketoimintaamme. Tulemme kehittämään salibandyliiketoimintaa vahvan Exel-brändin alla pitkällä tähtäimellä”, toteaa Cape Nordic Oy:n toimitusjohtaja Kari Halonen.
 
Liiketoimintakaupan arvioidaan tulevan voimaan 30.3.2009. Kaupan ehtona on, että Ruotsin henkilökunnan kanssa käytävät neuvottelut saatetaan päätökseen Ruotsin lakien mukaisesti. Liiketoimintakauppa saattaa päätökseen vuonna 2008 aloitetun rakennemuutosohjelman, jonka tavoitteena on keskittyä ainoastaan Exel Compositesin komposiittiprofiililiiketoimintaan.
 
”Liiketoimintakauppa varmistaa Exelin salibandytuotteiden olemassa olon ja jakelun siten, että se vahvistaa Exelin kannattavuutta. Nyt voimme keskittää kaikki resurssimme Exel Compositesin kehittämiseen”, sanoo Exel Oyj:n toimitusjohtaja Vesa Korpimies.
 
Cape Nordic ostaa liiketoimintakaupalla koko salibandyliiketoiminnan, siihen liittyvät varastot sekä tilauskannan. Exel Sports Brandsin salibandyliiketoiminnan liikevaihto vuonna 2008 oli noin 5 miljoonaa euroa. Kauppaan sisältyy myös pitkäaikainen lisenssisopimus, johon kuuluu Exel-tuotemerkin ja muiden liiketoimintaan kuuluvien tuotemerkkien käyttö salibandyliiketoiminnassa. Salibandyliiketoiminnan Suomen ja Ruotsin työntekijät siirtyvät Cape Nordicin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Tällä hetkellä työntekijöitä on Suomessa 9 ja Ruotsissa 5.
 
Osapuolet ovat sopineet, että liiketoimintakaupan hintaa ei julkisteta. Liiketoimintakaupalla ei odoteta olevan olennaista vaikutusta Exel-konsernin tulokseen.
 
 
Vantaalla 24.3.2009
 
EXEL OYJ
 
 
Vesa Korpimies
toimitusjohtaja
 
LISÄTIETOJA:
Toimitusjohtaja Vesa Korpimies, Exel Oyj, puh. 050 590 6754 tai email vesa.korpimies@exel.net
 
 
JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.exelcomposites.com
 
EXEL LYHYESTI
Exel Oyj on teknologiayhtiö, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi komposiittisia profiileja ja putkia teollisiin sovelluksiin. Konserni on maailman johtava komposiittiprofiilien valmistaja ja se keskittyy toiminnassaan kasvaviin, kapeisiin markkinasegmentteihin.
 
Liiketoiminnan perustana on itse kehitetty komposiittiteknologia, siihen perustuva tuotteisto ja valittujen markkinasegmenttien hallinta vahvalla laatu- ja tuotemerkki-imagolla. Jatkuva uusien sovelluskohteiden etsiminen ja tuotekehitys yhteistyössä asiakkaiden kanssa mahdollistavat yrityksen kasvun. Exel keskittyy toiminnassaan valituille kapeille markkinasektoreille sekä kannattavaan kasvuun.
Henkilöstön osaaminen ja korkea teknologian taso ovat avainasemassa Exel Oyj:n toiminnassa.
 
Yhtiön osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:n listalla pienten yhtiöiden sarjassa.
 
Exel Composites Oyj, Vantaa head office, Mäkituvantie 5, FI-01510 Vantaa, Finland