Exel Composites > English > Investor > fi > Pörssitiedotteet > Arkisto

Pörssitiedotteet

Viimeisimmät   2012   2011   2010   2009   2008   2007  

Exel myy outdoor-liiketoimintansa Karhu Sportsille

EXEL OYJ PÖRSSITIEDOTE 2.5.2008 klo 13.30 1(2)

EXEL MYY OUTDOOR-LIIKETOIMINTANSA KARHU SPORTSILLE

- Exel myy Exel Sports Brandsin outdoor-liiketoiminnan Karhu Sportsille, joka on yksi johtavista suomalaisista urheiluvälinevalmistajista
- Exel pitää jäljelle jäävän salibandyliiketoiminnan ja tarkastelee strategisia rakenteellisia vaihtoehtoja sen osalta
- Järjestelykustannuksiin liittyvä varaus kirjataan vuoden 2008 toiselle vuosineljännekselle ja sen arvioidaan olevan korkeintaan 7 miljoonan euron tasolla
- Konsernin koko vuoden 2008 liiketuloksen ennen veroja odotetaan olevan negatiivinen

Kuten Exel on aikaisemmin ilmoittanut, Exel Sports Brands ei enää ole sen avainliiketoimintaa. Exelin hallitus on etsinyt rakenteellisia vaihtoehtoja Exel Sports Brandsille sekä strategista partneria, joka on kiinnostunut kehittämään urheiluvälineliiketoimintaa.

Exel Sports Brandsin järjestelyihin liittyen Exel Oyj:n hallitus on 2.5.2008 pidetyssä kokouksessaan päättänyt seuraavaa:

1. Exel Sports Brands jaetaan kahteen liiketoiminta-alueeseen: salibandy ja outdoor. Outdoor-liiketoimintaan sisältyy maastohiihto-, alppi-, kävely-, vaellus- ja rullaluistelusauvat sekä niihin liittyvät välitystuotteet.
2. Exel siirtää outdoor-liiketoimintansa Karhu Sportsille.
3. Jäljelle jäävä salibandyliiketoiminta järjestellään omaksi liiketoiminnakseen Exel-konsernin sisällä.
4. Exel Sports Brandsin järjestelyn kustannuksia koskeva varaus kirjataan vuoden 2008 toisen vuosineljänneksen tulokseen.

Karhu Sports, joka on yksi Suomen johtavia urheiluvälinevalmistajia, ostaa liiketoimintakaupalla outdoor-liiketoiminnan, outdoor-liiketoimintaan liittyvät varastot sekä tilauskannan. Karhu Sportsilla on strateginen intressi kehittää liiketoimintaa. Kauppaan sisältyy myös pitkäaikainen lisenssisopimus, johon kuuluu Exel-tuotemerkin lisäksi mm. Nordic Walker- ja Nordic Blader -tuotemerkkien käyttö tietyissä tuoteryhmissä. Outdoor-liiketoiminnan Suomen ja Saksan työntekijät siirtyvät Karhu Sportsin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Tällä hetkellä työntekijöitä on Suomessa yhdeksän ja Saksassa 18.

Liiketoiminnan siirto selkiyttää Exel-konsernin liiketoimintarakennetta ja tukee keskittymistä teollisuuden avainliiketoimintoihin. Karhu Sportsin kanssa solmittu sopimus takaa Exel-merkkisten sauvojen olemassaolon ja jakelun urheiluvälinemarkkinoilla tavalla, joka tukee Exel-konsernin kannattavuutta. Kaupan ehtona on, että Saksan henkilökunnan kanssa käytävät neuvottelut saatetaan päätökseen Saksan lakien mukaisesti. Neuvottelujen odotetaan päättyvän kesäkuun 2008 aikana.

Jäljelle jäävää Exel Sports Brandsin salibandyliiketoimintaa jatketaan erillisenä yksikkönä ja sen toimintaa tehostetaan. Vuonna 2007 tämän liiketoiminnan liikevaihto oli noin viisi miljoonaa euroa ja sillä on johtava markkina-asema pohjoismaisilla salibandymarkkinoilla. Exel tarkastelee strategisia rakenteellisia vaihtoehtoja tämän liiketoiminnan osalta.

Järjestelykuluja koskeva varaus kirjataan vuoden 2008 toiselle vuosineljännekselle ja sen arvioidaan olevan korkeintaan noin seitsemän miljoonan euron tasolla. Näiden varausten vuoksi toisen vuosineljänneksen tuloksen ennen veroja odotetaan olevan negatiivinen.

Konsernin koko vuoden 2008 tuloksen ennen veroja odotetaan olevan negatiivinen.

“Olen tyytyväinen löytämäämme ratkaisuun outdoor-liiketoiminnan osalta. Tämä järjestely on positiivinen sopimuksen molemmille osapuolille. Karhu Sports on kiinnostunut kehittämään liiketoimintaa pitkäjänteisesti. Karhu Sportsin kanssa solmittu sopimus takaa Exel-merkkisten sauvojen olemassaolon ja jakelun urheiluvälinemarkkinoilla tavalla, joka tukee Exel-konsernin kannattavuutta. Exel voi nyt paremmin keskittyä avainliiketoimintaansa, eli Exel Compositesiin”, kertoo Exel Oyj:n toimitusjohtaja Vesa Korpimies.

”Karhu yhdessä Exelin kanssa laajentaa tuotetarjontaamme ja tukee läsnäoloamme kansainvälisesti. Voimme hyödyntää Exelin jakelukanavia Euroopassa sekä tarjota vahvoja tuotemerkkejä ja suoritusta tukevia tuotteita niin maastohiihdon, kävelyn kuin muidenkin ulkoilulajien osalta. Tämä kauppa mahdollistaa mittakaavaetujen hyödyntämisen ja näin tuotamme enemmän lisäarvoa asiakkaillemme”, sanoo Karhu Sporting Goods Oy:n toimitusjohtaja Pertti Keskitalo.

Osapuolet ovat sopineet, että liiketoimintakaupan hintaa ei julkisteta.

Exel julkaisee vuoden 2008 ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen tänään 2.5.2008 klo 13.30.


Vantaalla 2.5.2008

EXEL OYJ


Vesa Korpimies
toimitusjohtaja

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Vesa Korpimies, Exel Oyj, puh. 050 590 6754 tai email vesa.korpimies@exel.net

Exel Composites Oyj, Vantaa head office, Mäkituvantie 5, FI-01510 Vantaa, Finland