Exel Composites lyhyesti

Exel Composites on johtava komposiittiteknologiayhtiö, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi komposiittituotteita ja -ratkaisuja vaativiin sovelluksiin. Liiketoiminnan perustana on itse kehitetty komposiittiteknologia, jota on kehitetty vuosikymmenien ajan vahvan innovaatiofokuksen myötä. Komposiitit ovat kuiduilla vahvistettuja muoveja, jotka saavat kiistattomat keveyteen, jäykkyyteen ja kestävyyteen perustuvat ominaisuutensa tietyistä mekaanisista ja kemiallisista olosuhteista riippuen. Näin ollen, korkea teknologian taso ja henkilöstön osaaminen ovat avainasemassa Exel Compositesin toiminnassa.

Exel Composites toimii maailmanlaajuisesti komposiittimarkkinoilla ja palvelee useiden eri alojen asiakkaita kuten rakennus-, energia- ja kuljetusvälineteollisuuksia sekä telekommunikaatioalaa. Tuoteportfolio sisältää niin asiakasräätälöityjä tuotteita kuin standardituotteita kuten profiileita, putkia ja laminaatteja, jotka usein muodostavat osan valmiista lopputuotteesta. Lisäksi yhtiö valmistaa jonkin verran myös valmiita lopputuotteita ja järjestelmiä.

Exelillä on globaali hankintaketju ja hankkii raaka-aineensa useilta eri toimittajilta useista eri maista ja maanosista silloin kun mahdollista. Tärkeimmät raaka-ainekategoriat ovat kuitulujitteet kuten lasi- ja hiilikuidut, sekä muovimatriisit kuten polyesteri-, epoksi- ja vinyyliesterihartsit. Luonnonkuituja ja bio-hartseja käytetään myös enenevässä määrin.

                               
 

Lasi- ja hiilikuituiset sovellukset ovat valtaosin asiakaskohtaisen kehitystyön tuloksia. Kehitystyö muiden materiaalien, kuten alumiinin, teräksen tai puun, korvaamiseksi komposiittimateriaaleilla on jatkuvaa ja uusia sovellusalueita löytyy koko ajan. Komposiittimateriaalien kiistattomat keveyteen ja jäykkyyteen perustuvat ominaisuudet tekevät niistä ylivoimaisia kestävyydeltään ja toimivuudeltaan. Asiakkaiden kiinnostus komposiittimateriaaleja kohtaan kasvaa jatkuvasti laatu- ja ympäristötietoisuuden kasvaessa.

Exel Composites Oyj, Vantaa head office, Mäkituvantie 5, FI-01510 Vantaa, Finland