Toimitusjohtajan katsaus

Toimitusjohtaja Riku Kytömäki

 

“Oikaistu liikevoitto jatkoi kasvuaan”

Exel Composites Oyj:n puolivuosikatsaus tammi–kesäkuu 2018

 

Konsernin liikevaihto kasvoi selvästi vuoden 2018 ensimmäisellä vuosipuoliskolla, jonka seurauksena myös oikaistu liikevoitto parani. Liikevaihdon kasvua tukivat vahvasti viimeaikaiset yrityshankinnat: Nanjing Jianhuin ja Diversified Structural Compositesin, DSC:n, ostot. Niiden vaikutus kompensoi volyymilaskua telekommunikaatiosegmentissä edellisvuoden vastaavaan kauteen verrattuna.

 

Sekä Nanjing Jianhuilla että DSC:llä on vahva asema nopeasti kasvavassa tuulivoimasegmentissä, jonka osuus oli yli puolet Rakennus & Infrastruktuuri-asiakassegmentin kasvusta katsauskaudella. Maantieteellisesti katsottuna hankitut liiketoiminnat vaikuttivat liikevaihtoon Muu maailma-alueella ja Aasian-Tyynenmeren (APAC)-alueella. Muu maailma-alueen liikevaihto yli kaksinkertaistui DSC-kaupan johdosta. Nanjing Jianhuin merkittävästä vaikutuksesta huolimatta APAC-alueen liikevaihto laski. Liikevaihtoa heikensivät volyymilasku telekommunikaatiosegmentissä sekä laskenut myynti Australian markkinoilla. Australian myynnin lasku heijastelee tuotannon lopettamista Australiassa.

 

Nanjing Jianhuin ja DSC:n yrityshankinnat ovat olleet tärkeitä virstanpylväitä kasvustrategiamme toteuttamisen jatkuessa. Nanjing Jianhuin vahva liikevaihdon kasvu ja hyvä kannattavuus ovat ylittäneet odotuksemme. Olemme myös vakuuttuneita siitä, että jo toimivan komposiittiyrityksen hankinta oli tehokkain tapa Exelille luoda jalansijaa strategisesti tärkeällä Amerikan komposiittimarkkinalla. DSC on vakiintunut yritys, jonka olemassa oleva asiakaskunta, osaava tiimi, toimiva tuotantolaitos ja houkutteleva teknologia tekivät lähtötilanteestamme hyvän ja mahdollistavat ristiin myynnin nykyisille ja uusille asiakkaille. Samaan tilanteeseen pääseminen rakentamalla kokonaan uusi tuotantolaitos olisi edellyttänyt raskaampia investointeja ja vienyt pidemmän ajan.

 

DSC:n integraatioprosessi etenee suunnitelmien mukaan. Toukokuussa nimitimme nykyisen myynti- ja markkinointijohtaja Kari Loukolan Exel Compositesin Amerikan liiketoiminnan ja DSC:n toimitusjohtajaksi. Hänen läsnäolonsa paikan päällä mahdollistaa täyden keskittymisen DSC:n kannattavuuden kääntämiseen sekä Amerikan liiketoiminnan kasvattamiseen. Toukokuussa kerroimme myös Olli Tevän nimityksestä myynti- ja markkinointijohtajan tehtävään, jossa hän aloittaa elokuussa 2018. Panostuksemme liikevaihdon kasvattamiseen näin ollen jatkuvat.

 

 

Päivitetty 24.7.2018

Exel Composites Oyj, Vantaa head office, Mäkituvantie 5, FI-01510 Vantaa, Finland