Toimitusjohtaja
Riku Kytömäki

 

“Liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton kasvu jatkui vuoden ensimmäisellä neljänneksellä”

 

Exel Composites Oyj:n liiketoimintakatsaus tammi-maaliskuu 2018

 

Erittäin hyvän vuoden 2017 jälkeen liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton kasvu jatkui vuoden 2018 ensimmäisellä vuosineljänneksellä ja edellisvuoden vastaavaan kauteen verrattuna.

 

Tasaisen kysynnän ja suotuisten markkinafundamenttien seurauksena liikevaihdon kasvu jatkui Euroopassa vuoden 2018 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Aasian-Tyynenmeren (APAC) alueella Nanjing Jianhuin yksikkö vaikutti alueen liikevaihtoon. Yksikkö hankittiin huhtikuussa 2017 ja ei näin ollen ollut mukana vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen luvuissa. Rakentaminen & infrastruktuuri-asiakassegmentti vaikutti eniten liikevaihdon kasvuun vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä. Edellisvuoden vertailukaudella (vuoden 2017 ensimmäisellä vuosineljänneksellä) suuret, yksittäiset keskisegmentin tilaukset APAC-alueella ja Teolliset sovellukset-asiakassegmentissä vaikuttivat liikevaihtoon.

 

Oikaistu liikevoitto kasvoi vuoden 2018 ensimmäisellä vuosineljänneksellä ja liikevoittoprosentti pysyi vakaana Euroopan tasaisen kannattavuuden sekä Nanjing Jianhuin myönteisen vaikutuksen tukemana. Australian tuotannon lopettamisen seurauksena olemme ajaneet tuotantoa ylös Kiinassa palvellaksemme australialaisia asiakkaitamme, joka yhdessä muiden kasvuun liittyvien resursointien kanssa heikensi vuosineljänneksen kannattavuutta. Sanomattakin on selvää, että tuotannon tehokkuuteen keskittyminen ja kustannusrakenteen pitäminen linjassa bisnesvolyymien ja kasvun kanssa ovat meille edelleen tärkeä fokus.

 

23.4.2018 Exel Composites tiedotti pohjoisamerikkalaisen Diversified Structural Composites, Inc. (“DSC”):in yrityskaupasta. Samassa yhteydessä Exel päivitti myös vuoden 2018 näkymänsä. Yrityskauppa on merkittävä askel kasvustrategiamme toteuttamisessa ja tavoitteessamme luoda aidosti globaali markkina-asema. Uskomme, että tämä yhteensopivuudeltaan hyvä yrityskauppa istuu erittäin hyvin Exel Compositesin nykyiseen liiketoimintaan. Exelin tavoin DSC keskittyy samoihin nopeasti kasvaviin segmentteihin kuten tuulivoimaan sekä kuljetusvälineteollisuuteen ja sillä on täydentävää, esimerkiksi ilmailualan sovelluksiin liittyvää korkean tason teknologista osaamista. Odotamme yhdistelmän parantavan kilpailukykyämme sekä synergioiden että houkuttelevan ja laajentuneen tarjooman myötä nykyisille ja uusille asiakkaille. Kauppa saatiin päätökseen huhtikuun lopussa ja yksikkö konsolidoidaan yhtiön kirjanpitoon 1.5.2018 alkaen. Kaiken kaikkiaan yrityskauppa tekee Exel Compositesista ainoan pultruusioyhtiön, jolla on merkittävä markkina-asema kaikilla kolmella suurella mantereella. Arvioimme tämän yrityskaupan selvästi parantavan asemaamme globaalina toimittajana.

Exel Composites Oyj, Vantaa head office, Mäkituvantie 5, FI-01510 Vantaa, Finland